Behoort tot Groep Zorg H. Familie vzw

Voorstelling

Het centrum voor kortverblijf  (CVK) is bedoeld voor ouderen die tijdelijk niet in hun normale woonsituatie kunnen verblijven.

Men kan voor enkele dagen of weken (maximaal 2 maanden aaneensluitend, en 3 maanden over de loop van een kalenderjaar) opvang wensen in een zorgomgeving. Dit kan zijn ter ondersteuning van mantelzorg (bijvoorbeeld als de familie van de oudere op reis gaat), of na een opname in het ziekenhuis waarbij men nog enige tijd kan revalideren vooraleer terug naar de thuissituatie te gaan.

In principe kan elke zorgvrager beroep doen op het CVK op voorwaarde dat hij geen intensieve medische verzorging behoeft. Wij verzekeren dag en nacht de aanwezigheid van verpleegkundig- en verzorgend personeel, die voor de zorg zal instaan.

Dienstverlening

Ons centrum voor kortverblijf bestaat uit 5 kamers, die zich bevinden op de afdeling Zonnebloem (onze afdeling voor ouderen met geheugenproblematiek), Waterlelie en Klaproos. Een verblijf in het CVK moet steeds op voorhand gereserveerd worden bij onze sociale dienst.

Per kalenderjaar kan men tot maximaal 90 dagen gebruik maken van het kortverblijf. Deze periode kan niet achtereenvolgens opgenomen worden maar dient gesplitst te worden in meerdere periodes.

Het centrum voor kortverblijf stelt een volledig uitgeruste en gezellig ingerichte kamer ter beschikking. De inrichting bestaat uit een kleerkast met leg- en hanggedeelte, een ladenkast, een tafel met stoel, een zetel met hoge rug en armleggers, een nachttafel en een in hoogte verstelbaar bed. Elke kamer van het kortverblijf is eveneens uitgerust met een televisietoestel en een koelkast.

In elke kamer is er een toiletruimte met verhoogd toilet met armsteun, een wastafel en een toiletkastje voor verzorgingsproducten.

Elke kamer beschikt over een mobiel oproepsysteem. Dit systeem wordt door de gebruiker rond de nek of de pols gedragen.

Dagprijs

De dagprijs voor een kamer kortverblijf bedraagt € 68,10.

Aanvraag en contact

Voor een beschikbare periode in ons centrum voor kortverblijf verwijs ik u graag door naar de volgende link.

Verdere informatie kan u steeds verkrijgen bij onze sociale dienst.

Wilt u als gebruiker kortverblijf graag aanwezig zijn op een familiefeest, communie, bezoek of andere gelegenheid? WZC Rustenhove stelt de liftbussen ter beschikking in het weekend om uw uitstap mogelijk te maken.
Interesse? Raadpleeg hier het aanvraagformulier.


 

Mevr. Annemie Verbeke
056 54 96 56
annemie.verbeke@rustenhove.be   

Mevr. Mieke Vanpoucke
056 54 96 81
mieke.vanpoucke@rustenhove.be