Behoort tot Groep Zorg H. Familie vzw

VoorstellingIn principe kan elke oudere (vanaf 65 jaar) met een zorg- of begeleidingsbehoefte, zonder onderscheid van rang of stand, noch van godsdienstige, filosofische en/of politieke overtuiging worden opgenomen in het woonzorgcentrum. Dit voor zover er geen acute medische problemen bestaan die intensieve behandeling of continu medisch toezicht vereisen.

Het woonzorgcentrum biedt woongelegenheid aan 132 zorgbehoevende ouderen (en 5 personen in een kamer kortverblijf). De voorziening bestaat uit 4 afdelingen, namelijk:

Afdelingen Zonnebloem en Anemoon
Beiden richten zich tot bewoners met geheugenproblematiek die behoefte hebben aan een vaste structuur of dagindeling.

Afdelingen Waterlelie en Klaproos
De afdelingen Waterlelie en Klaproos bieden woongelegenheid aan zwaarbehoevende ouderen.

Dienstverlening

Huisvesting

Bij WZC Rustenhove is men vrij om het woongedeelte met eigen meubelen en naar eigen smaak in te richten. Het slaapgedeelte (bed, kast en nachttafel) wordt door Rustenhove voorzien. Elke kamer beschikt over een wastafel en een toilet. Er is een oproepsysteem voorzien die bediend kan worden zowel aan het bed, in de woonkamer als in het toilet.

Maaltijden

Bij opname stelt de sociale dienst de bewoner enkele vragen omtrent de eetgewoonten. De maaltijden worden dagelijks vers in de keuken van het WZC door gekwalificeerde koks klaargemaakt. Er wordt veel aandacht besteed aan gezonde en evenwichtige maaltijden, die volgens de strengste (HACCP) hygiënenormen worden bereid. Voor bewoners met kauw- en slikproblemen kan het voedsel worden voorgesneden, gemalen, gemixt of al dan niet worden ingedikt om verslikken te voorkomen. De maaltijd kan genomen worden op kamer of in de woonkamer samen met andere bewoners. Als partner of familie van een bewoner kan er 's middags en/of  
's avonds ook een maaltijd genomen worden in het WZC.

Schoonmaak

WZC Rustenhove garandeert een wekelijkse schoonmaakbeurt van zowel kamer als badkamer. Daarnaast wordt dagelijks de wastafel en het toilet geïnspecteerd op zichtbare vervuiling en indien nodig gereinigd.

Linnenservice

Het linnen van bed, lakens, kussenslopen en bedsprei wordt standaard ter beschikking gesteld. Voor de persoonlijke was (kledij, handdoeken, deken en persoonlijk bedsprei) staat Rustenhove niet in. Hiervoor kan de familie worden aangesproken of een wasserij naar keuze of een wasserij waarmee het woonzorgcentrum samenwerkt.

Herstellingen

Indien een defect wordt vastgesteld aan de uitrusting van de kamer, het meubilair of aan apparaten die door het woonzorgcentrum worden aangeboden, zal het defect na melding van bewoner of medewerker binnen de 24u worden nagezien uitgezonderd defecten die zich voordoen in het weekend of op feestdagen en die geen dringende herstelling vereisen. Voor defecten aan eigen apparatuur kan een beroep worden gedaan op een technicus van uw keuze.

Zinvolle tijdsbesteding

Ontspanning en allerhande activiteiten worden georganiseerd en begeleid door onze animatoren of ergotherapeuten. Deze activiteiten zijn in principe gratis en vrijblijvend. Voor een beperkt aantal activiteiten kunnen kosten worden aangerekend. De activiteiten stellen de gelegenheid kennis te maken met uw medebewoners. De activiteiten worden maandelijks meegedeeld in de huiskrant. Het personeel staat steeds ter beschikking om de bewoners naar de één of andere activiteit te begeleiden.

Cafetariawerking

De cafetaria is dagelijks toegankelijk tussen 14u30 en 17u. Een deel van de cafetaria of de vergaderzaal kan gereserveerd worden voor familiebijeenkomsten. Voor verdere informatie hieromtrent kunt u terecht bij het diensthoofd hoteldienst, mevr. Leen Denolf.

Huiskrant

De laatste nieuwtjes, weetjes en voorbije activiteiten vindt u steeds terug in de maandelijkse huiskrant Den Babbelaar. Bekijk hier de huiskrant.

Bekijk één van onderstaande maandprogramma's:

Maandprogramma Zonnebloem

Maandprogramma Waterlelie

Maandprogramma Klaproos

Maandprogramma Anemoon

Dagprijs

WZC Rustenhove hanteert verschillende dagprijzen, naargelang het type kamer:


Voor een éénpersoonskamer:

Standaard éénpersoonskamer: € 57,37

Grote éénpersoonskamer: € 61,76

Studio: € 65,04


Voor een tweepersoonskamer:

Echtparenkamer (1 kamer in de voorziening): € 54,60

Aanvraag en contact

Wilt u zich inschrijven op de wachtlijst van WZC Rustenhove? Vul dan onderstaande documenten in en bezorg deze aan de sociale dienst.

1. Inlichtingenformulier
2. Medisch attest
3. Ter info: algemene inlichtingen

Wilt u als bewoner graag aanwezig zijn op een familiefeest, communie, bezoek of andere gelegenheid? WZC Rustenhove stelt de liftbussen ter beschikking in het weekend om uw uitstap mogelijk te maken.
Interesse? Raadpleeg hier het aanvraagformulier.
       

Voor verdere vragen omtrent opnamebeleid, wachtlijstbeheer kunt u contact opnemen met onze sociale dienst.

Mevr. Annemie Verbeke
056 54 96 56

annemie.verbeke@rustenhove.be