Behoort tot Groep Zorg H. Familie vzw

Voorstelling

                  

Dienstverlening

Veiligheid
In noodsituaties kan men via een oproepsysteem dag en nacht beroep doen op deskundige hulp.
Alle flats zijn brandveilig en voorzien van een rook- en meldingssysteem. Het sociale contact met medebewoners zorgt eveneens voor een veilig gevoel.

Comfortabel en zorgeloos wonen
Alle flats beschikken over hedendaags, aan senioren aangepast comfort. De assistentiewoningen zijn rustig gelegen in het centrum van de gemeente.
Alle winkels liggen op wandelafstand. Er is een halte van het openbaar vervoer in de onmiddellijke nabijheid.
De sociale dienst staat ter beschikking om u met raad en daad bij te staan bij administratieve formaliteiten.
De technische dienst van WZC Rustenhove staat bovendien garant voor een feilloos onderhoud en een snelle service bij technische mankementen.

Kans tot ontmoeting
Een assistentiewoning bevordert ontmoetingen tussen mensen. Wie dit wenst kan gebruik maken van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte op het gelijkvloers.
Er is ook gelegenheid tot deelname aan de ontspanningsactiviteiten van WZC Rustenhove. De mooi aangelegde tuin biedt de kans om ook buiten te genieten van elkaars gezelschap.

Zorgcoördinatie
Voor bijstand op vlak van verzorging, huishoudelijke taken, poetsdienst, kapster of pedicure kan een beroep worden gedaan op de thuiszorgdiensten. Een bewoner die dit wenst, kan bij onze sociale dienst terecht om dit voor hem of haar te regelen.
Indien er nood is aan dagopvang kunt u terecht in dagverzorgingscentra De Winde of Het Station.
Voor bijvoorbeeld revalidatie na een ziekenhuisopname kan men terecht in het centrum voor kortverblijf.
Indien zelfstandig wonen niet meer haalbaar is, krijgt de bewoner van een assistentiewoning voorrang bij opname in WZC Rustenhove.

Maaltijden
Elke flat is voorzien van een volledig ingerichte keuken, waarin men zelf maaltijden kan bereiden.
Indien men niet zelf wenst te koken, kan men beroep doen op de maaltijdservice. Maaltijden worden tegen betaling naar de flat gebracht. Of men kan de maaltijd in dienstencentrum De Kring nuttigen.


Huiskrant

De laatste nieuwtjes, weetjes en voorbije activiteiten vindt u steeds terug in de maandelijkse huiskrant Den Babbelaar. Bekijk hier de huiskrant. 


Bekijk hier het maandprogramma van de assistentiewoningen.Dagprijs

Voor een assistentiewoning in 't Kempke bedragen de dagprijzen:
- Flat alleenstaande: € 24,10
- Flat echtpaar: € 24,74
- Prijs carport: € 14,90/maand

Voor een assistentiewoning in Capelle zijn de prijzen afhankelijk van de flatgrootte en schommelen deze tussen € 25,08 en
€ 33,23/dag. De prijs voor de carport bedraagt € 22,85/maand.

Aanvraag en contact

Hebt u verdere vragen omtrent onze assistentiewoningen of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact op met onze woonassistent.


Mevr. Sabrina Dezitter
Woonassistent
056 54 96 95
sabrina.dezitter@rustenhove.be

Wilt u als bewoner graag aanwezig zijn op een familiefeest, communie, bezoek of andere gelegenheid? WZC Rustenhove stelt de liftbussen ter beschikking in het weekend om uw uitstap mogelijk te maken.
Interesse? Raadpleeg hier het aanvraagformulier.